Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.12.23. 12:05

Kiskarácsony, nagy segítség

Megyénkben 121 kisgyermek kapott ajándékot az országos akció keretében.

A szeretetszolgálat munkatársai az ország leghátrányosabb helyzetű településein dolgoznak

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

1402 hátrányos helyzetű kisgyermek karácsonyát tette boldogabbá a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által indított Kiskarácsony akció az ország 42 településén. Az idén már második alkalommal szervezett ajándékgyűjtés különlegessége, hogy minden gyermek saját, névre szóló csomagot kapott, amelyben az a meglepetés lapult, amelyet ő néhány héttel korábban megfogalmazott, lerajzolt, elsuttogott.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét is érintette az országos akció: 4 településen –Nyírkáta, Gacsály, Jánkmajtis, Tarpa -, összesen 121 kisgyermek kapott ajándékot a Kiskarácsony önkéntes „angyalkáitól”.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai az ország leghátrányosabb helyzetű településein dolgoznak, olyan falvakban, ahol a karácsony napja a gyerekek számára nem, vagy csak alig különbözik a többitől. Az ott élő nehéz sorsú gyermekek titkos karácsonyi kívánsága általában csak kívánság marad. A Szeretetszolgálat Kiskarácsony akciója során azonban ezek az óhajok megvalósultak, köszönhetően annak a rengeteg kisebb-nagyobb cégnek, baráti társaságnak, középiskolás osztálynak, egyetemi csoportnak és egyéni ajándékozónak, akik úgy gondolták, hogy a karácsonyi készülődés és bevásárlás mellett valóra váltják egy ismeretlen gyerek szíve vágyát is – legyen az bármi is. Így került a dobozokba színváltós kistáska; csillagboltos éjjelilámpa; pókember jelmez; titkos napló olyan tollal, ami fog; hiánytalan családi társas, amit a testvérekkel együtt lehet játszani. 

KM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában