Nyíregyháza

2023.04.10. 09:00

A búcsú fájó, de a hála örök

Arra biztatok minden diákot, hogy válasszák a Nyíregyházi Egyetemet, ezzel is öregbítve vármegyénk jó hírét.

Nagy nap volt nemrégiben az egyik szombat a Nyíregyházi Egyetem végzős hallgatói számára, ugyanis március 11-én diplomaosztót tartott az intézmény, ahol nemcsak a januárban államvizsgázott hallgatók vehették át a jól megérdemelt okleveleiket, hanem a korábban végzettek is, a módosított nyelvvizsga-kötelezettség szabály miatt.

Érzelmet tartogat 

Az oklevélátadó ünnepségen Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye vezető tisztségviselői is tiszteletüket tették, s megosztották gondolataikat az egyetem fejlődésével kapcsolatosan, s egyben búcsút vettek a frissen diplomázott hallgatóktól.  

Összesen 242-en vehették át a képzettséget igazoló oklevelet, amelyért oly sokat dolgoztak: közgazdászok, mérnökök, szociálpedagógusok, óvodapedagógusok, hivatásos repülőgép-vezetők, biológusok örülhettek a sikernek, s vehettek búcsút szeretett egyetemüktől. 

Szabó Anasztázia a közgazdász, turizmus-vendéglátás szakon szerzett diplomával
Fotós: KM-archív

Bár a búcsú fájó, ám megannyi érzelmet tartogat, s ezek között a legfőbb a hála, a mérhetetlen köszönet s a végtelen szeretet, hisz hálásak vagyunk tanárainknak, docenseinknek, a vezetőségnek, a rektornak azért az áldozatos munkáért, melyet értünk, hallgatókért tesznek. Tudásuk legjavát átadják a jövő generációjának, szakembereinek. A hála mellett köszönettel is tartozunk, s végtelen szeretettel fordulunk feléjük, hiszen önzetlenségüket, segítőkészségüket is megtapasztalhattuk az évek során. S nem hagytak minket elveszni az egyetemi élet nyújtotta sokszínű, és számos nehézséggel járó útvesztőjében.

Emlékezetes ünnepség 

Az ünnepség családom számára is igazán emlékezetes volt, hisz ketten is átvettük okleveleinket; nagynéném, Turcsákné Garda Katalin óvodapedagógusi diplomáját tarthatta kezében, míg jómagam közgazdászdiplomával gazdagodtam. 

Gratulálok minden diplomásnak, kívánok nekik további sok sikert, s arra biztatok minden diákot, hogy válasszák a Nyíregyházi Egyetemet, ezzel is öregbítve Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye jó hírét, magas oktatási színvonalát, növelve a képzett fiatalok számát! 

Szabó Anasztázia 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában