Sajtótájékoztató

2023.04.03. 13:25

Fidesz-sajtótájékoztató: A dollárbaloldal elutasította a békepárti határozatot

Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő a hétfői, nyírbogáti sajtótájékoztatóján elmondta: a Fidesz és a KDNP frakciónak jóvoltából az Országgyűlés elé került egy békepárti határozati javaslat, amit végül 130 igen szavazattal fogadtak el.

- Ebbe belefoglaltuk, hogy Magyarország a béke pártján áll, és elítéli az orosz agressziót, valamint elismeri Ukrajna jogát az önvédelemhez. Sajnos azt kellett látnunk, amit már a tavalyi országgyűlési választáskor is tapasztaltunk, hogy a dollárbaloldal továbbra is a háború pártján áll, hiszen a békepárti határozatra csak ők szavaztak nemmel – fogalmazott dr. Simon Miklós, aki hozzátette: a háború irtózatos pusztítást végzett, ukrán települések váltak a földdel egyenlővé. - A határozattal kifejezzük a béke iránti elkötelezettségünket, és minden nemzetnek azt javasoljuk, hogy tegyen így és ennek érdekében kormányozzon. - Azt is látni kell, hogy a háború kitörése után meghozott uniós szankciók eredménytelenek, az orosz gazdaság nem kényszerült térdre, a szankciók miatt elszabadult az infláció és az energiaár. 

KM 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában