Autóvilág

2023.04.07. 12:08

Karbonmentes jövő

Az értékteremtés mellett a bolygóról is gondoskodnak.

A Ford közzétette az Integrált Fenntarthatósági és Pénzügyi Jelentését. Ebben  részletesen ismertetik a vállalat elkötelezett törekvésének eredményeit a jövő fenntartható közlekedéséért. A márka sajtóközleményéből kiderül, hogy már több mint két évtizede készítik el a fenntarthatósági jelentéseiket. Az idei kiadványban olyan adatok szerepelnek, amelyek azt mutatják: jó úton járnak ahhoz, hogy legkésőbb 2050-re megvalósítsák autóik, tevékenységeik és beszállítói láncuk széndioxid-mentességét.
„Egy vállalkozás hosszú távú sikerének alapja, hogy értéket teremt vásárlói, munkatársai és a közösség számára, ugyanakkor a bolygóról is gondoskodik” – szögezte le Bill Ford ügyvezető elnök. Hozzáfűzte: „Hatalmas átalakuláson megyünk keresztül. Izgatottan és optimistán tekintünk a jövőbe, és alig várjuk, hogy a karbonsemleges közlekedés végre valósággá váljon”.
A fennállásának 120. évfordulóját az idén ünneplő vállalat tisztában van azzal, hogy hosszú távú sikere azon múlik, képes-e értéket teremteni vásárlói, munkatársai és a közösség számára.
A Ford 2022 és 2026 között világszerte több mint 50 milliárd dollárt fordít az elektromos autók és az akkumulátorok fejlesztésére és gyártására. A vállalat célja, hogy 2023 végére 600 000, 2026-ra pedig több mint 2 millió darabra növelje éves gyártási kapacitását, 2030-ra a márka eladott járműveinek fele várhatóan már elektromos hajtású lesz.
Még tavalyelőtt megkezdték az elektromos járművek és akkumulátorok beszállítói láncának feltérképezését és auditálását, hogy tisztán átlássa, honnan származnak az itt felhasznált nyersanyagok (pl. a nikkel, a lítium, a kobalt és a grafit).
Elkötelezetten dolgoznak a nők gazdasági lehetőségeinek javításán és a gyermekmunka kiváltó okainak megszüntetésén, ezért a Ford Fund támogat egy kísérleti programot, amely a Kongói Demokratikus Köztársaságban működő réz- és kobaltellátási láncokban dolgozó nők helyzetének javítását célozza. A projekt tavaly legalább 50 nő számára biztosított felszerelést, hozzáférést a banki szolgáltatásokhoz és pénzügyi oktatást.

KM

Fotó:Ford

Címkék#autó#Ford

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában