Nyírtét, Nyíregyháza

2023.05.19. 11:37

Életmentő motorosok

Százhetven ember életét mentették meg a motoros véradók az önzetlenségükkel.

Fotó: Dodó Ferenc

„Terülj, terülj, asztalkám!” várta a motoros tájtúra résztvevőit vasárnap. Révész Dezső polgármester vezetésével a Nyírtéti Őrültmotorosok vendégszeretetét élvezhették. Megemlékeztek az elhunyt motoros társaikról. Lettek volna még többen, de épp akkor a környéken esett, így sokan nem indultak el a nedves közúton. Akik ott voltak, a közlekedési szabályok maximális betartásával, rendőri felvezetéssel a Sóstói Múzeumfaluba motoroztak.

– Megható volt a nyírtétiek hozzáállása. Utána a skanzen magtárjában egész nap lehetett vért adni – mondta Szász Károly főszervező. – A Magyar Vöröskereszt munkatársai az összesítés után örömmel közölték, hogy százhetven ember életét mentették meg a motoros véradók az önzetlenségükkel. Emellett élhettek az ingyenes egészségügyi állapotfelmérés lehetőségével is. Többek között tesztelhették a GL 1800, a CRF 1100, az NT 1100, a CB 750 (Hornet), a CB 650 és az NSS 125 új Honda-modelleket is.

A motoros véradás és tájtúra ezúttal jubilált: az idén már a huszadik alkalommal szervezték meg a programot.

– Amikor először vártuk a motoros donorokat, negyvenen-ötvenen jöttek el, az évek során ez több százra nőtt, sőt, az ezres határt is elértük. A korábbi alkalmak során közel hatezer olyan emberen segítettünk, akiknek vérre volt szükségük. A legjobban az döbbentett meg, amikor az egyik alkalommal konkrétan életmentés helyszínére vitték a vért. Ez annyira felspannolt, doppingolt, hogy még motiváltabban szerveztem a programokat. Régóta benne vagyok a szakmában, tudom, mi érdekli a motorosokat. Most is nagy sikere volt a Honda-tesztnek. Egy finom ebéddel is megvendégeltük a résztvevőket. Mindenkinek köszönettel tartozunk, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez. Hálás lehetek a családi összefogásnak: a feleség, a gyermek és az unoka is magáénak érezte a rendezvényt.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában