Nyíregyháza

2023.05.20. 10:42

Kiváló gyakorlati képzőhely lett az OPUS TITÁSZ nyíregyházi tanműhelye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kiváló Gyakorlati Képzőhely címet adta az OPUS TITÁSZ Zrt. Volosinovszki Sándor Gyakorlati képzőhelyének a tanulók gyakorlati oktatásban végzett kiemelkedő tevékenységéért. A diákok az itt folyó duális képzés során naprakész elméleti és gyakorlati villanyszerelői ismeretekkel gazdagodnak, ösztöndíjprogramban vesznek részt, később pedig munkalehetőséget is kaphatnak.

Forrás: Fotók: Opus TITÁSZ

A nyíregyházi képzési helyszínen 2017 óta működik duális villanyszerelő képzés. A teljeskörű szakmai elméleti és gyakorlati felkészítést végző képzőhelyre a nyíregyházi NYSZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégiumból és a hajdúnánási BSZC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskolából jelentkezhetnek 10. osztálytól azok a diákok, akik a villamos hálózat szakmairányt választják.

A képzőhelyen a fő hangsúly a színvonalas tudásátadáson van, ezért kis létszámú csoportokkal, évfolyamonként 4-5 fővel foglalkoznak. Jelenleg öt-öt 10. és 11. évfolyamos tanuló szakirányú oktatását biztosítják. A cég saját ösztöndíjprogramot is kidolgozott, emellett a sikeres vizsga után a tanulók lehetőséget kapnak a vállalatnál való foglalkoztatásra is. A duális képzés keretében eddig 16 diák szerzett sikeresen villanyszerelő végzettséget, közülük ma többen is az OPUS TITÁSZ-nál dolgoznak.

Forrás: Fotók: Opus TITÁSZ


A nyíregyházi üzem területén működő képzőhely kiválóságát, a jól felkészült szakemberek, szakoktatók remek munkáját, az itt folyó oktatás magas színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a 11. évfolyamos diákok minden évben indulnak a SZKTV (Szakma kiváló tanulója) országos versenyen, melyen rendszeresen szép eredményeket érnek el. 2022-ben innen került ki az országos verseny 3. helyezettje, idén pedig mind az 5 diák olyan eredményt ért el, amely mentesíti őket a 2023. júniusi szakmai vizsga interaktív vizsgafeladata alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában