Nyíregyháza

2023.05.10. 08:35

Ne pöfögj, főként ne óvodák, iskolák közelében!

A Zöld Akciócsoport 2021-ben indított Ne pöfögj! kampánya a járó motoros várakozás szennyező hatásaira hívja fel a figyelmet. A Föld napjához kapcsolódó rajzverseny díjazott pályaművéből készült figyelemfelkeltő táblákat a csoport önkéntesei oktatási- nevelési intézményekre helyezik ki városszerte, kedden a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kereszt utcai épületére került ki az adományokból elkészített tábla, mely a szülők figyelmét hivatott felhívni a rossz szokással gyermekeiknek okozott veszélyekre. A modern járművek nanoszemcséi miután a levegőbe kerülnek, leszállnak a talajra, és a homokozókra, sportpályákra ülepedve leginkább a játszó gyerekekre veszélyesek. A kedden kihelyezett táblák Varga István nyers vegán séf felajánlásának köszönhetően készülhettek el. 
Az idei rajzpályázat még nyitott, május 12-e éjfélig még várják a pályaműveket a szervezők a [email protected] címre. Ugyanitt jelentkezhetnek azon óvodák, iskolák, akik szívesen vennének részt a kampányban tábla kihelyezésével. 
KM

Címkék#iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában