Nagyecsed

2023.07.25. 21:38

A bejelentések közel fele Szabolcsból érkezett

A becsült kár meghaladja az 500 millió forintot – és ez csak egy biztosító mérlege.

Szon.hu

Nagyecseden több mint 600 ház sérült meg

Fotó: Pusztai Sándor

A Groupama Biztosítóhoz kedd reggelig több mint 1700 káreseményt jelentettek be az ügyfelek az elmúlt napok viharai miatt, a becsült kár már most kiugróan magas, meghaladja a félmilliárd forintot – tájékoztatta lapunkat a társaság. 
 

Átcsoportosított munkatársak 


Az összes bejelentés közel fele Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből érkezett, a legérintettebb települések Nagyecsed és Nyírcsaholy voltak. Szintén sok káreseményt jelentettek Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékből is. A lakásbiztosítási bejelentések 43 százalékát jégverés okozta, mely legtöbb helyen a háztetőket rongálta meg. A viharos erejű szél és a felhőszakadás mellett a viharban letört ágak, kicsavart fák is sok kárt okoztak. A biztosítótársaság szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, kiemelt figyelmet fordítanak a mielőbbi kárrendezésre. A bejelentett károkat gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján vagy az azt követő napon kifizetik, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizetnek. A biztosító a munkatársait átcsoportosította a vihar által leginkább érintett területekre, hogy a lehető leggördülékenyebb legyen az ügyintézés. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában