Nyíregyháza

2023.07.18. 12:46

Ajándék frissítő a forró belvárosban

Ezerötszáz palack hűtött vizet osztott szét Nyíregyháza belvárosában Jászai Menyhért alpolgármester a közterület-felügyelet munkatársaival kedd délben.

Szon.hu

A hőmérő higanyszála közeledett a harminc fokhoz, így jólesett a járókelőknek a frissítő folyadék. Bár a rekkenő kánikulán enyhített egy keveset a hétfő esti bőséges, helyenként jéggel érkező eső, a következő napokban sem várható számottevő lehűlés, marad hát a hőségriadó.

– Továbbra is érvényben van a vörös kód riasztás, aminek értelmében a szociális intézmények kötelesek megnyitni kapuikat a rászorulók, hajléktalanok számára, hogy egészségkárosodás nélkül vészelhessék át a kánikulát. A krízishelyzet enyhítéséből a nyíregyházi önkormányzat is kiveszi a részét, a párakapuk felállítása mellett kedd délben vizet osztunk a belvárosi bevásárlóközpont két oldalán, a járókelőknek és az autósoknak egyaránt – mondta el lapunknak Jászai Menyhért. Hozzátette: a vízosztás nem egy előre meghirdetett program, ha szükséges, újra elrendelik és megismétlik az akciót.

A megyeszékhely alpolgármesterének a közterület-felügyelet tíz munkatársa segített a vízosztásban. Bodrogi László felügyeletvezető kérdésünkre kifejtette: a bevásárlóközpont környéke kiemelten nagy forgalmú terület, ahol olykor elviselhetetlen a forróság, ezért örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez.

– Szeretnénk, ha tudnák az emberek, hogy a közterület-felügyelet nemcsak bírságol, hanem segít is. tíz kollégánk, azaz a teljes délelőtti állományunk vállalta a nemes feladatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában