Nyíregyháza

2023.07.11. 14:55

Már vége a korlátozásnak, tudják fogadni az ügyfeleket

Eloltották a tüzet a nyíregyházi hulladéktelepen: köszönik az oltásban résztvevők áldozatos munkáját.

Szon.hu

– Valószínűsíthető, hogy öngyulladás okozta a tüzet az őrzött helyen – reagált korábbi megkeresésünkre Éberhardt Gábor, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője azután, hogy vasárnap és hétfőn közel kétezer-ötszáz négyzetméteren lángolt a bálázott és ömlesztett szemét. Az ÉAK Nonprofit Kft. a nem szerződéses partnereitől technikai okok miatt hétfőn nem tudta átvenni a hulladékokat a Nyíregyházi Hulladékkezelő Központban.

– A nem szerződéses partnerek számát nem lehet pontosan meghatározni, mert az napi szinten változik. Az eseti ügyfelek körülbelül 80 százaléka magánszemély, aki díjmentesen veheti igénybe a két nyíregyházi hulladékudvar szolgáltatásait. Itt naponta átlagosan 10 tonna a keletkező hulladék mennyisége. Kedd reggeltől újra fogadjuk az eseti ügyfeleket is. Remélhetőleg ez a rövid idő nem okozott senkinek tárolási problémát. A lakossági hulladékbegyűjtés rendjében nincs változás a tűzeset miatt. A díjakat jogszabály rögzíti, így azokra sincs hatással. Ezúton szeretnénk megköszönni az oltásban résztvevők és kollégáink áldozatos munkáját!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában