szon.hu PODCAST

2023.08.23. 14:00

Mozgalmas tanév, izgalmas előadások az MCC-ben

Mozgalmas tanév elé néznek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nyíregyházi képzési központjába járó diákok, ahol a Fiatal Tehetség Programban és a Középiskolás Programban tanulhatnak.

Szon.hu

Fotó: KM

Az előző tanévben mintegy 125 fiatal kapcsolódott be a Kárpát-medence szerte működő hálózat nyíregyházi tehetséggondozó műhelyének munkájába, s ez a létszám szeptembertől tovább bővül – tudtuk meg Vargáné Bosnyák Ildikótól, az MCC nyíregyházi képzési központjának vezetőjétől.

– Az MCC ott kezdődik, ahol az iskola véget ér, szoktuk mondani, hiszen a fiatalok olyan tudományterületekkel, témákkal, projektfeladatokkal ismerkedhetnek meg nálunk, amelyekkel az iskolában nem találkoznak. Az a célunk, hogy feltárjuk és megmutassuk nekik, miben tehetségesek, s segítsük őket képességeik kibontakoztatásában. Emellett a nyíregyházi MCC nyitott programokat is kínál a városlakóknak. Kijelenthetem, hogy mára a helyi közélet egy üde színfoltja lettünk, rengetegen betértek előadásainkra, kerekasztal- beszélgetéseinkre az elmúlt hónapokban. Ígérem, szeptembertől további izgalmas témákkal, neves előadókkal folytatjuk a sort, s élesítjük közösségi oldalunkat is, ahol naprakész információkat érhet el minden kedves érdeklődő – mondta el a központ vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában