Tiszavasvári

2023.08.26. 11:23

Útravaló egy élhetőbb környezetért

Nemzetközi csereprogramban dolgoznak megyénk fiataljai a fenntarthatóbb élet megteremtésén.

Szon.hu

Tevékenyen töltötték az időt a megyei fiatalok

Forrás: Fotó: az egyesület

A Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete augusztus elején szervezte meg Tiszavasváriban a Fiatalok a fenntarthatóságért című Erasmus+ ifjúsági csere első részét. A programban 16 és 24 év közötti magyar, román, lengyel és cseh fiatalok vettek részt.

A projekt célja, hogy a részt vevő fiatalok az új ismeretek és tudás birtokában a közösségükben is nagyobb felelősséget vállaljanak a környezetvédelem és a környezeti fenntarthatóság területén.

Új szemléletmód

– A cseréken ösztönözzük a fiatalokat a szemléletmód-változásra, mindez segítséget nyújt abban, hogy később egyfajta példakép-szerepet töltsenek be helyi közösségükben, kortársaik körében. Olyan ismeretekkel vértezzük föl őket, melyekkel többet tehetnek környezetük védelméért, a környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartva élhetik mindennapjaikat, s ezt a tudást később átadhatják a következő generáció tagjainak is – tájékoztatta lapunkat az egyesület.

Kiemelték: a csereprogram ideje alatt a résztvevők szobrokat és egyéb műalkotásokat készítettek újrahasznosított hulladékból, illetve egy környezetvédelmi kiadvány szerkesztését is elkezdték, amit majd a program második, csehországi felvonásán véglegesítenek.

A fiatalok utolsó előtti napon a tiszavasvári strand előtt egy flashmobbal hívták fel a helyiek figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában