Nyíregyháza

2023.09.12. 08:53

Múzeumbusz hozza közelebb hozzánk Petőfit

Szon.hu

Nyíregyházára érkezik a Petőfi 200 – mozgó múzeumbusz

Fotó: PIM

A nagykárolyi és erdődi bicentenáriumi emlékkonferenciához kapcsolódóan szeptember 17-én, vasárnap Nyíregyházára érkezik a Petőfi 200 – mozgó múzeumbusz. Az érdeklődők a Nagy Imre téren tekinthetik meg a kiállítást 10 és 19 óra között. A tárlat a következő két napban átgurul a Zrínyi Ilona Gimnázium és a Jósa András Múzeum elé – ezeken a helyszíneken kizárólag diákcsoportokat fogadnak.

A Petőfi Irodalmi Múzeum rendhagyó kiállítása a dinamizmusáról ismert költő, szerkesztő karakterét és életművének kiemelkedő darabjait mutatja be. Nem elsősorban az életrajz, sokkal inkább az alkotói attitűdöt meghatározó döntések, helyzetek, kontextus mentén ismerik meg a látogatók Petőfi Sándort. A buszba belépve képeken és szövegeken keresztül a már beérkezett költővel találkozik a látogató. Petőfi az utazáson át idézi fel múltjának egyes állomásait és fejtegeti jövőjének titkát, terveit, kísérőnk lesz a tárlat bejárása során. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában