Nyíregyháza

2023.10.22. 12:55

Három emberen segít, aki vért ad

Az Országos Vérellátó Szolgálatnak naponta 1600-1800 véradóra van szüksége, hogy biztosítani tudja az egészségügyi ellátáshoz szükséges vérmennyiséget.

Szon.hu

Ehhez a fontos ügyhöz járulhatnak hozzá mindazok, akik felajánlják vérüket embertársaik életének megmentésére. Az önkéntesen legközelebb október 24-én, kedden nyújthatják karjukat 8 és 17.30 között a nyíregyházi Területi Vérellátó Intézetben (Szent István utca 68.), 9-től 11 óráig a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán és délután egytől négyig a záhonyi művelődési házban.

Egyetlen véradással három betegen segíthetünk: a levett vérből plazmakészítmény, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. A véradás az egészségünket is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése után nemcsak a vércsoportunkat ismerhetjük meg, a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitisz-C, a Szifilisz kimutatására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában