Nyíregyháza

2023.10.28. 12:36

Sorba vették a jó gyakorlatokat

„Jó gyakorlatok a szakképzésben” címmel tartottak szakmai kerekasztal-beszélgetést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara nyíregyházi székházában a napokban.

Szon.hu

A vendégeket Balogh Zoltán, a szervezet általános alelnöke köszöntötte, majd Sebe Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaraágazati készségtanács koordinátora mutatta be a jó gyakorlatokat, illetve beszélt részletesen a kamara képzési programjairól. A kerekasztal-beszélgetésen Mucsi András, az OPUS TITÁSZ Zrt. műszaki utánpótlásképzésért felelős szakterületi vezetőjearról tartott előadást, náluk hogyan is működik a gyakorlati képzés.

– Két éve működik már ez a rendszer, hogy a Ágazati Készség Tanácsokképviselői megismerkednek a vármegyékben működő szakképzési rendszer szereplőivel, és egy kerekasztal-beszélgetés során tapasztalatot cserélnek a képzési rendszer működéséről. Ebben az évben elkészült egy szakképzési módszertani segédlet is, melyhez kapcsolódik a kerekasztal beszélgetések témája is. Ez a szakképzésben fellelhető jó gyakorlatokat gyűjti össze – tájékoztatta portálunkat Párkányiné dr. Csurka Edina, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára. 

KM

Kép: A nyíregyházi kerekasztal-beszélgetés résztvevői | Fotó: Kamara

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában