Kemecse

2023.10.21. 13:29

"Vannak még jó emberek" - Így segítenek a megvakított kemecsei édesanyán

Szépen gyűlik a pénz a volt párja által megvakított Lakatos Gabriella házának felújítására. Már csak 300 ezer forint hiányzik a munkálatok megkezdéséhez. A család egyre bizakodóbb - írta a Bors.

Szon.hu

Forrás: borsonline.hu

Lakatos Gabriella az interneten ismerkedett meg Gy. Attilával. A férfival egymásba szerettek, de aztán kiderült, hogy az udvarló nem az a kedves ember, akinek mutatta magát. A fiatal nő kiadta az útját, az agresszív férfi viszont ezt a döntést nem fogadta el. Gabriellát bántalmazta és elrabolta, de a lánynak sikerült megszöknie. Természetesen a tettes ellen büntetőeljárás indult, de a férfi megpróbálta rábeszélni a volt párját, hogy vonja vissza a terhelő vallomását. Gabriella erre nem volt hajlandó, ezért a Gengszternek becézett férfi brutálisan megverte, és mindkét szemét puszta kézzel kinyomta. Az első ügyben első fokon hat évre ítélték személyi szabadság megsértéséért, míg az emberölési kísérletnek minősített másodikban még nem született döntés.

A család bízik benne, hogy Gy. Attila visszaeső bűnözőként megkapja a tényleges életfogytiglant, viszont akármennyi időre zárják is az agresszív férfit fegyházba, az nem adja vissza Gabriella szeme világát.
Az édesanya egyelőre nem tud dolgozni, mi több, az otthonát sem szívesen hagyja el szerettei, főleg a bátyja, Róbert kísérete nélkül. A fiatal nő egyébként megkapta ajándékba a testvére korábbi házát, hogy ott élhessen a hatéves kislányával. A nyári viharok azonban komoly károkat okoztak az épületben - olvasható a Borson.

– A szél és a víz leszedte a házról a stablondeszkát, eltört a tetőléc, levitt néhány cserepet, ezek miatt pedig beázik az épület. Természetesen már felkértünk egy ácsot, hogy megnézze, javítható-e az ingatlan, és a szakember közölte, hogy a felújítást minél előbb el kell végezni, ha nem szeretnénk, hogy az 50 éves ház beomoljon – mondta a Borsnak Gabriella fivére még augusztusban. Róbert most viszont örömmel számolt be nekünk az újabb fejleményekről.

Egy Szabolcs vármegyei gazda kezdeményezésére már összegyűlt 1 millió forint. Ő jelentősen hozzájárult, de sok magánszemély is bőkezűen utalt a bankszámlánkra.

Jótevőnk egy hónappal ezelőtt, egy cigány származású szociálpedagógus kollégámon keresztül felvette velem a kapcsolatot. Már csak 300 ezer forint hiányzik, és megvehetjük az anyagot és a tető felújítását is kifizethetjük! Vannak még jó emberek – fejezte be a hálás Róbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában