Nyíregyháza

2023.10.26. 18:45

Zsigó Zsolt újabb szakmai sikere

Átadták az oktatási eszközök, módszertanok, innovatív gyakorlatok támogatására idén létrehozott OTP Fáy Oktatási Innovációs Díj elismeréseket szerdán Budapesten.

Szon.hu

Zsigó Zsolt

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

A pályázható díjakra több mint 20 millió forintot fordítanak Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója kezdeményezésére három - általános iskola alsó tagozat, felső tagozat, valamint középiskola - kategóriában. Az idén az OTP Fáy Alapítvány pályázatára mintegy 300 pályamű érkezett az oktatás legkülönfélébb területeiről - közölte az alapítvány.

A díjátadó gálán Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte, a díj egyik legfontosabb célja inspirációt adni az oktatásban résztvevőknek, diákoknak, tanároknak. A változó világban arra van szükség, hogy a ma élő és a következő generáció is megfelelő készségek birtokában legyen, a kihívásokat kezelni tudja. A díjra beérkezett pályázatok magas száma is mutatja, hogy a kreativitás él, vannak hozzá kitűnő pedagógusok, ambiciózus diákok - mondta.

A középiskola kategória díjazottja lett a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola matematika-fizika szakos tanára, Zsigó Zsolt Miklós programja, amely fizika kísérletek és eszközök fejlesztését teszi elérhetővé a diákok részvételével, kis költséggel - olvasható az MTI-n.

Átadták az OTP Fáy Oktatási Innovációs Díjakat
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában