Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.11.11. 08:43

Az állatvédő és -mentő szervezeteket segítik

Hajdú és Szabolcs vármegyében több mint 200 ezer kóbor, illetve kóborló kutya okoz mindennapi kihívást.

Szon.hu

A PCAS Állatmentő Egyesület munkáját is támogatják

Fotó: PCAS

A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány közfeladatai közé tartozik az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése mellett az állatvédelemmel foglalkozó civil és gazdálkodó szervezetek támogatása is. 

Az alapítvány kuratóriuma ősszel döntött arról, hogy egyedi kérelmek alapján újabb forrásokkal segíti a Kelet-Magyarországon tevékenykedő állatvédőket, illetve a szaporítótelepekről mentett állatok elhelyezését, ezzel előmozdítva a szaporítás felszámolását is. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében tevékenykedő Kelet-Magyarországi Állatvédők Szövetsége (Kemász) tagszervezetei szerint csak a két vármegye területén több mint 200 ezer kóbor, illetve gazdás, de kóborló kutya okoz mindennapos kihívást a települések vezetőinek, lakóinak és az állatvédőknek.

Támogatott szervezetek 

Az alapítvány döntése értelmében a szövetség tagszervezetei összesen 10 millió forint támogatást kaptak ivartalanításra a következők szerint: PCAS Állatmentő Egyesület (3 millió forint), Nyírbátori Állatvédő Alapítvány (2 millió), Mancsmentő Állatvédő Egyesület (3 millió), Justitia Állat- és Környezetvédő Alapítvány (2 millió). Az alapítvány az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségének 2 millió forintos támogatást utalt át jellemzően bull-jellegű, alulszocializált kutyák állategészségügyi kiadásaira, amelyek egy szaporítótelep felszámolása kapcsán kerültek a szövetség tagszervezeteinek gondozásába. Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban – tájékoztatta szerkesztőségünket az alapítvány. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában