Gyász

2023.11.05. 14:04

Elhunyt Kiss Gyula, Demecser egykori polgármestere

Szombaton, november 4-én elhunyt Kiss Gyula demecseri önkormányzati képviselő, a város egykori polgármestere. 69-éves volt – olvasható Demecser Város Önkormányzatának közösségi oldalán.

Szon.hu

Kiss Gyula a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett matematika-fizika-oktatástechnológia szakos végzettséget, majd a debreceni egyetemen diplomát. 1978. augusztus 1-től kezdett tanítani az általános iskolában Demecserben. A tanítás mellett kiemelt feladatának tekintette a gyermeki és felnőtt közösség összefogását. Valamennyi intézkedése a tanulók és a pedagógusok érdekeit szolgálta. Mindig közösségi ember volt, a közért dolgozott, a fejlődésért, Demecserért. Több éven át az Általános Iskola igazgatójaként tevékenykedett, munkája során az 1980-as évek közepén sikerült befejezni az új általános iskola megépítését. A vezetése alatt álló iskola tanulói számos színes élménnyel gazdagodtak diákéveik alatt.

1992. december 1-től 1997. december 1-ig a Besztereci Általános Iskola igazgatójaként folytatta pályafutását. Beszterecen is szép eredményeket ért el, ott is megújult az iskola. A Rétközi Iskolaszövetség intézőbizottságának tagjaként a tájegység iskoláit segítette tudásával, módszereivel.
Pedagógusi pályája során főként igazgatóként dolgozott, lelkiismeretes, kiemelkedő szakmai munkát végzett.

2003. november 16-tól Demecser város polgármestere lett 2014. október 12-ig. Polgármesterként is kiemelt feladatának tekintette a helyi nevelés-oktatás ügyét, a Demecseri Oktatási Centrum fejlesztését, bővítését, a tárgyi körülmények javítását mind a diákok, mind a tanárok számára. Irányítása alatt a városban számos beruházás valósult meg.

Pedagógusi pályája során több kitüntetésben részesült. Mikola-díjas fizikus, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat elnöke volt. Kiemelkedő szakmai munkája, a közösség érdekében végzett magas színvonalú vezetői munkája, embersége példaértékű mindenki számára. Gyermek és felnőtt mindig tanulhatott tőle. Nyugdíjas évei is aktívan tanított, valamint a Beregdaróci Általános Iskola igazgatója volt haláláig.

Demecser Város Önkormányzata Kiss Gyulát a Pedagógus életművének elismeréseként 2021-ben életműdíjban részesítette.

Igazi közösség építő ember volt és igazi pedagógus. 2019. október 13-tól önkormányzati képviselőként tevékenykedett tovább és a tudását, tapasztalatait Demecser város lakossága érdekében kamatoztatta.
A város szolgálatát polgármesterként és képviselőként is példa-értékűen, nagy hivatástudattal, emberséggel és alázattal végezte.
Munkája mellett mindig jutott ideje szerető családjára, feleségére, gyermekeire, 5 unokájára, akikre mindig támaszkodhatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában