Kemecse

2023.11.20. 17:16

Folyamatosan fejlesztik Kemecse és vonzáskörzete szennyvízhálózatát

Bővítik és korszerűsítik Kemecsén a szennyvíztisztító telepet és a szennyvízcsatorna-hálózatot, amiben a Nemzeti Fejlesztési Programiroda segít a városnak és a szomszédos településeknek – adott hírt a fejlesztésről honlapján a város.

Szon.hu

Az írják, a projekt célja, hogy a teljes lakosság részére biztosíthassák a szennyvízcsatorna-hálózat igénybevételének lehetőségét, ezzel is csökkentve a környezetterhelést, a rezsiköltségeket. A kemecsei központú szennyvízagglomerációt is összevonták, így Vasmegyer és Tiszarád mellett Tiszatelek, Újdombrád, Beszterec, Nagyhalász Kecskés- és Homok-tanya, valamint a Mágasor is csatlakozott az agglomerációhoz, ennek köszönhetően ezekről a településekről is a kemecsei tisztítóba érkezik a szennyvíz. A projekt lényege, hogy az agglomerációs helyeken közműves szennyvízelvezető csatornahálózat épüljön ki,  a települések összes belterületi, gazdaságosan csatornázható, előközművesítésnek nem minősülő ingatlanját bekötik a rendszerbe. Továbbá Kemecse déli településrészén, Cserén is megépítettek egy nagy kapacítású szennyvízátemelő rendszert, ami közvetlenül a szennyvíztisztító telephez csatlakozik, ez a rendszer az Ipari Park igényeit is kiszolgálja majd. A teljes fejlesztés összköltsége 12 milliárd forintot tesz ki – olvasható a város internetes oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában