Nyírpazony

2023.11.08. 09:34

Iskola, ahol az élmények születnek

Az iskola családias légköre, az élménypedagógiai módszerek második otthont teremtenek.

Miklós István

Megunt játékaikat is csereberélhették a gyerekek

Forrás: az iskola

Van egy iskola Nyíregyháza mellett, épp elég közel és pont elég távol a város zajától, amely egy kis ékszerdobozként tárja ki ajtaját a magyarul és angolul egyaránt magas fokon beszélni, írni, olvasni, gondolkodni vágyó általános iskolások előtt. 

Élménypedagógiai módszerek 

– A nyírpazonyi Színi Károly Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusainak célja, hogy a tantárgyi ismereteken túlmutatva, feledhetetlen élményekhez is juttassa tanulóit. Ennek egyik formája minden ősszel a Színi Napok programsorozat megszervezése. 

– Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy időnként engedjük kilépni tanulóinkat a tantárgyi keretek közül, és új ingerekkel, élményekkel gazdagítsuk őket a közösségformálás, a környezeti nevelés, a kompetenciafejlesztés jegyében – tájékoztatta lapunkat Antal-Orosz Judit, az iskola igazgatója. Hozzátette: az idei Színi Napokon is számos programon vehettek részt a gyerekek: zsibvásáron árulhatták, csereberélhették megunt játékaikat, tököt faraghattak, focibajnokságon vehettek részt, de volt rajzverseny és tombolasorsolás is, a közös tánctanulással pedig erősíthették közösségüket, majd halloweenbulin engedhették ki a fáradt gőzt. 
– Az idén a felsős tanulóknak helytörténeti csapatvetélkedőt szerveztünk, melyen Nyírpazonnyal kapcsolatos feladatokat kellett megoldani. A versenyen kiderült, hogy bár az intézmény 300 tanulója közül 83 nem nyírpazonyi, de a szíve mélyén egy kicsit mindenki pazonyinak érzi magát. Az iskola családias légköre, az élménypedagógiai módszerek, a mindennapos pozitív megerősítés második otthont teremtenek a gyerekeknek. Nem a szülői köteléket kívánjuk átvenni, de mindennapos feladatunknak tartjuk azt kiegészíteni – hangsúlyozta az igazgató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában