Nyíregyháza

2023.12.26. 13:32

Mindenkit elvarázsolt a hóesés

A karácsonyi ünnepeket az Adventi készülődés, várakozás előzi meg.

Szon.hu

Ostyatörés a lengyel hagyományok szerint. Rafal Kuklával (Gorlice polgármestere) és dr. Ulrich Attilával (Nyíregyháza alpolgármestere)

A Lengyel-Magyar Baráti Társaság kórusa a „STO-LAT”, az ünnep alkalmából benevezett a Krakkói Adventi Nemzetközi Kórusfesztiválra, melyet idén december 1-4-e között rendeztek meg. Izgatottan készült mindenki a versenyre, a kihívásra, hiszen ez a fesztivál nemcsak egy találkozó, hanem komoly megmérettetés is volt.

Együtt énekeltek

A mi kórusunk kamarakategóriában bronz minősítést kapott. Mindenki nagyon örült a díjnak, hiszen felsorakoztak itt lengyel, cseh, litván, horvát, olasz, norvég, dán, izlandi kórusok is. Krakkó egy csodálatos város. Az ünnepi díszkivilágítás és a szakadatlan hóesés mindenkit elvarázsolt.

Hazatérve december 8-án a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat a karácsonyi ünnepséget a Kossuth téren tartotta, a város karácsonyfája körül, melyre meghívta Nyíregyháza testvérvárosának, Gorlice polgármesterét és feleségét. A vendégeket az önkormányzat elnöke és dr. Ulrich Attila alpolgármester köszöntötte. Természetesen nem maradhatott el a hagyományos lengyel ostyatörés sem. A kórus kalendákat énekelt az egybegyűltekkel együtt. A társaság Mikulása szaloncukrokkal kedveskedett kicsiknek és nagyoknak. A résztvevőket finom toroskáposztával, fűszeres forralt borral és forró gyümölcsteával vendégelték meg.

A legszebb ünnep

Az estét a fények, az illatok és a jó hangulatú baráti beszélgetések tették meghitté. Az adventi készülődés folytatódott egy templomi fellépéssel. December 10-én a kórus meghívást kapott az orosi római katolikus templomba egy karácsonyi koncertre. A meghívásnak szívesen tettünk eleget. Itt szép karácsonyi énekek, kórusművek csendültek fel, melyet a jelenlévők állva tapsoltak meg a koncert végén.

Az emberiség legszebb ünnepe az egész világon a karácsony, mely a szeretetről szól, aki teheti családja körében ünnepel.

Kívánunk áldott karácsony ünnepeket és békés, boldog új esztendőt mindenkinek!

- Ugyan Mária -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában