Kisvárda, Budapest

2023.12.02. 15:30

Születésnap az alapítványnál

A civil szervezet 30 éve segíti a testi, a lelki, a mentális egészséget.

M. Magyar László

Budapesten id. Béres József szobránál a kisvárdai küldöttség tagjai

Fotó: Egyesület

Minden szervezet életében vannak olyan jeles évfordulók, amelyek alkalmat adnak az ünneplésre, a visszaemlékezésre. Így volt ez a Béres Alapítványnál is, ami a napokban ünnepi köntösben fogadta Budapesten azokat a ­civil szervezeteket, amelyeket az elmúlt három év­tizedben támogatott. Ezek között is kiemelték azt a tíz országos karitatív szer­vezetet, amelyek által a Béres Zrt. egészségprogramja a ­leghatékonyabban megvalósult az elmúlt három évtizedben.

Két szervezet Kisvárdáról 

Az 1993-ban megalakult Béres Alapítvány a Teljes Életért ugyanis azt a szolgálatot vállalta fel, hogy segíti az élet teljességét, a testi, a lelki és a mentális egészséget. 
A karitatív szervezetek, egyesületek mellett jelen voltak még az oktatás, a nemzeti kultúra terjesztésében, ápolásában közreműködő közösségek is, amelyek rendszeres partnerei az alapítványnak. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét két szervezet képviselte ezen ünnepi alkalmon: a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete és a Bessenyei György Gimnázium Béres Laborja. Mindkét kisvárdai szervezetet, az egyesületet és az iskolát évek óta támogatja a Béres Alapítvány. 

A születésnapi ünnepség keretében betekintést nyerhettek a résztvevők az alapítvány sokoldalú tevékenységébe, majd magas színvonalú kulturális műsort láthattak a meghívott vendégek. Közreműködött Balázs János zongoraművész és Freund Tamás, az MTA elnöke. Az ünnepség záróakkordjaként 100 millió Ft támogatást vehetett át a tíz karitatív szervezet képviselője. A rendezvényen részt vett Kozma Imre atya is, aki a köszönőbeszédében kiemelte: „az akarat alkot, a szeretet teremt”, vagyis az alapítvány munkája a teremtő szeretet jegyében történik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában