Nyíregyháza

2023.12.16. 09:01

Több ezer mini figura az Inczédyben

Egy kis kreativitással és gyakorlással sok örömöt lehet találni a figurafestésben.

Szon.hu

 Különleges kiállítás nyílt a Nyíregyházi SzC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium dísztermében: a diákok több ezer mini figurát csodálhatnak meg, amiket Juhász Ernő igazgatóhelyettes és Novák András, az iskolai Honvéd-kadét program koordinátora festett biztos kézzel, sok-sok türelemmel. A pedagógusok remélik, hogy a kiállítás megragadja a diákok figyelmét és rámutat arra is, hogy telefon nélkül is van élet. Egy kis kreativitással és gyakorlással sok örömöt lehet találni a figurafestésben, amelynek két ágát ismerhetik meg a látogatók.

 

 Juhász Ernő a makettezés 1:72-es méretarányú történelmi vonalát képviseli: figurái a napóleoni háborúk időszakát mutatják be. Novák András a Warhammer 40 ezer stratégiai sci-fi játék egyik faját, az orkokat hozta el az iskolába, de ólomkatonából nála sincs hiány – ennek a három fia is nagyon örül, akikre igaz a mondás: az alma nem esett messze a fájától. Szeretnének az iskolában terepasztalos, makettezős szakkört beindítani, és remélik, a tanulóknak megjön majd a kedvük ehhez a szép hobbihoz.

 

 KM

Fotók: Iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában