Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.01.21. 12:21

Alkotói ösztöndíjakra pályázhatnak a megyei fiatalok is

A pályázatok célja, hogy segítse a tehetséges művészek és kutatók pályakezdését, alkotómunkáját.

Szon.hu

Fiatal művészeknek hirdetett alkotói ösztöndíjpályázatokat a Petőfi Kulturális Ügynökség, a kilenc ösztöndíjra január 31-éig lehet jelentkezni. A pályázatok célja, hogy segítse az önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges művészek és kutatók pályakezdését, alkotómunkáját. A sikeres pályázók 2024-ben 12 hónapon keresztül havonta bruttó 200 ezer forintos ösztöndíjat kapnak. Az anyagi támogatás mellett az ösztöndíjprogram számos bemutatkozási lehetőséggel, kiállítással és komplex értékképző tevékenységgel segíti a tehetségek kibontakozását.

Pályázhatnak képzőművészek, művészettörténeti kutatók, műkritikusok, kézműves-iparművészek, fotográfusok, kutatók, hangszeres és énekes szólisták, koreográfusok és tánctudományokkal foglalkozók, zeneszerzők és zenetudósok, valamint dzsessz előadóművészek. A pályázatokhoz csatolni kell többek között a szakmai önéletrajzot és a munkatervet. A pályázatokról további információ a petofiugynokseg.hu oldalon található

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában