Nyíregyháza

2024.01.21. 10:07

Január 21-én kezdődik az Ökumenikus imahét

Az első alkalom a nyíregyházi belvárosi evangélikus templomban lesz vasárnap 18 órától.

Kanalas Ottilia

Forrás: Illusztráció: E-hittan.katolikus.hu

A vasárnaptól vasárnapig tartó nyolc napot egymás templomában, egymás lelkipásztorának elmélkedését hallgatva imádkozhatják végig a hívek a keresztény testvérek egységéért. Az idei ökumenikus imahét tematikáját és istentiszteleti rendjét az afrikai Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport készítette el. Az imahét programadó témája: „Szeresd Uradat, Istenedet... felebarátodat pedig, mint saját magadat” (Lk 10,27) Az országos nyitó istentiszteletet január 21-én, vasárnap 19 órától tartják a Szent István Bazilikában. Ahogyan eddig, nyíregyházi keresztény felekezetek most is összeállítottak egy szolgálati rendet, az imaalakalmak minden nap 18 órakor kezdődnek.

Az imafüzet innen letölthető.

Az első alkalom a nyíregyházi belvárosi evangélikus templomban lesz vasárnap 18 órától, ahol igét hirdet dr. Gaál Sándor református esperes , liturgikus szolgálatot végez Kocsis Dániel görögkatolikus pap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában