Születésnap

2024.01.30. 11:30

Száz esztendős lett nagytiszteletű Szabó Zoltán református lelkész

Szon.hu

– Minden vasárnap ünnep, amikor református közösségünk megtölti a sóstói templomunkat. A január 28-ai istentisztelet különösen emelkedett hangulatú volt, ezen a napon ünnepeltük Nagytiszteletű Szabó Zoltán tiszteletes urat 100. születésnapján – adta hírül a gyülekezet.

Nt. Szabó Zoltán, a pátrohai szolgálata után, 1996-os nyugdíjba vonulását követően költözött családjával Nyíregyházára. Úgy érezte, amíg Isten ajándékaként bírhatja az egészségét, tovább kell szolgálnia, a békesség igéjét hirdetni, segíteni fiatal kollégáinak. Több gyülekezetben is találkozhattak vele az igét hallgatók, Tiszaeszláron is éveken át volt lelkipásztor, 71 éves korában Örökösföldön egy szakközépiskola aulájában öltötte magára vasárnaponként a palástot.

Nyíregyházán hétközben az etelközi idősotthonban  szolgált, sok örömet jelentett számára a sóstói gyülekezetbe járva Isten igéjére figyelni. A közösség szeretettel fogadta és elfogadta. Emelkedett eszmeiségű prédikációi, úrvacsoraosztásokban való közreműködései és az istentiszteletek, kiállítások, ünnepségek után a hívekkel folytatott bölcsességet sugárzó beszélgetései során a gyülekezet a szívébe zárta az elhivatott, tiszteletre és szeretetre méltó szerény, idős nagytiszteletű urat, aki a hosszú életét Isten ajándékának tekinti s a mai napig megtartotta az „imádkozva és dolgozva” parancsát.

– Szerető családjával együtt aggódtunk érte, amikor súlyos betegségekkel küzdött, s együtt örültünk gyógyulásának, 2020 óta visszavonultan él. A 100. születésnapján köszöntöttük, rövid igehirdetéssel mondott köszönetet ő is, s kért áldást a hívekre, az ünneplőkre. Az kérjük, kísérje hűséges életét továbbra is Isten áldása, és ha az egészsége engedi, mindig szeretettel várjuk – írták a sóstói reformátusok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában