Nyíregyháza

2024.01.25. 11:53

Törések és ficamok a csúszós, nedves utakon

A nyíregyházi kórház traumatológiai és kézsebészeti osztályának betegforgalma közel 10 százalékkal emelkedett meg az elmúlt napokban, a csúszós utakon történt ficamok, törések miatt, írta közösségi oldalán az egészségügyi intézmény.

Kanalas Ottilia

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Segítsük az időseket az utakon!

– Jellemzően csukló-, lábszár- és bokasérülésekkel fordulnak hozzánk ebben az időszakban, idősebb betegeinket pedig csípőtáji törésekkel látjuk el, az esetek nagy részében műtétre is szükség van. A balesetek megelőzése érdekében, kérjük, ebben a csúszós időszakban fokozott óvatossággal közlekedjenek, mind gyalogosan, mind pedig gépjárművel. Érdemes ilyenkor nagyobb figyelmet fordítani az utcai cipő megválasztására is, a sima talpú cipőkben sajnos könnyen el lehet csúszni, nincs tapadásuk. Fontos, hogy vigyázzunk az idősekre! Ha csak tehetjük, segítsük a bottal és a mindennapok során nehézkesen járó, emiatt sérülékenyebb időseinket a közlekedésben – hívta fel a lakosság figyelmét bejegyzésében a Jósa András Oktatókórház. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában