Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.01.01. 16:39

Tűz Tiszakóródon, kigyulladt autó Rozsrétszőlőn, és körözött személyt is fogtak szilveszterkor

Viszonylag „csendes” volt az idei szilveszter. Az új év első napján rövid értékelésre kértük a vármegyei rendőr-főkapitányságot és a katasztrófavédelmi igazgatóságot.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

– Szerencsére semmilyen kirívó eset nem történt, mondhatni, csendes szilveszterünk volt – árulta el lapunknak Hrenkó Péter rendőr főhadnagy, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Mint mondta, a rendőrök intézkedtek egy vezetői engedély nélkül közlekedő sofőrrel szemben, fogtak el körözött személyt, aki nem fizette meg a részére kiszabott pénzbírságot. 

– Ezek azonban olyan esetek, amik szinte minden nap előfordulnak, szerencsére komolyabb problémákkal nem találkoztak a kollégák – tette hozzá.

Kisebb tüzekhez is vonultak

A katasztrófavédelem vármegyei egységei sem tipikus szilveszteri esetekhez vonultak. Gyenge Gabriella tűzoltó alezredes, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője lapunknak elmondta, pirotechnikai eszközök miatt nem keletkezett tűz szilveszter éjjel a vármegyénkben, de több balesethez és kisebb tűzhöz vonultak a tűzoltók.

– Tiszateleken egy elektromos tűzhelyen fröccsent ki és gyulladt meg az olaj, de még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet. Tiszakóródon is volt egy tűzeset, ott egy cserépkályhából kipattanó szikra miatt gyulladt ki egy szoba. Szerencsére személyi sérülés ott sem történt, a lángokat a mátészalkai hivatásosok fékezték meg. Rozsrétszőlőn, feltételezhetően elektromos meghibásodás miatt gyulladt ki egy személygépkocsi. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be az esetnél – ismertette a szilveszteri tűzeseteket a hivatalvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában