Kisvárda

2024.02.17. 08:35

Besisek a Schindler’s Ark projektben

Egymásnak mutathatták be a diákok saját településük holokauszt hagyatékát Sopronban.

Csatári Jázmin Abigél

Forrás: Fotó: arksfoundation.net

A Kisvárdán található Bessenyei György Gimnázium és Kollégium diákjai a Schindler's Ark Projekten keresztül ellátogathattak előző héten Budapestre és Sopronba, hogy részt vegyenek az úgynevezett IWalk sétán.

A program egy közös beszélgetéssel kezdődött a budapesti Equity Point Hotelben, majd a gyerekek innen indultak tovább múlthét szombaton Sopronba, hogy megkezdhessék a sétát. Az esemény lényege az volt, hogy a helyi diákok vezetésével körbejárják a város zsidósággal és a holokauszttal kapcsolatos látványosságait. Később egy csoportos feladat keretében mutathatták be a különböző városokból érkező tanulók tervezett plakátjaikat, amelyek a saját településük holokauszt sajátosságait ábrázolták. Azóta is folyamatosan folyik a munka és a kutatás a kisvárdai diákok számára a holokauszttal kapcsolatos ismeretek bővítésében.

A Schindler’s Ark Projekt, amely az egykori Löw-Beer család virágzó textilgyár helyszínének rendbetételéről szól, tavaly decemberben indult és idén július 14-én ér véget. Ezáltal lehetőség nyílt arra, hogy méltó emlékművet tervezzenek a pályázaton induló diákok a túlélők számára, megőrizve Oskar Schindler lakóhelyének hagyatékát. A Túlélők Múzeuma tervezésben a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium diákjai is részt vettek tavaly decemberben. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában