Nyíregyháza

2024.02.14. 11:15

Szalonnával ízesített Folk Klub

Pál István lesz a februári találkozó vendége, de fellépnek a fiatal nyíregyházi táncos tehetségek is.

Csáki Alexandra

Pál István „Szalonna” Nyíregyházára látogat

Az első nyíregyházi Folk Klub sikere után nem volt kérdés, hogy lesz-e következő. A Prima Volta zenekar már javában szervezi az e havi eseményt: február 22-én, csütörtökön 18 órától az Elixír Rendezvényházban (Szarvas utca 1–3. szám) várják a magyar népi kultúra szerelmeseit.

A táncház sem marad el

– A februári Folk Klubban bemutatkoznak az Országos Ifjúsági Szólótáncverseny döntőjébe jutott nyíregyházi kötődésű fiatalok. Megkérdeztük a januári találkozó résztvevőit, hogy Berecz István örökös aranysarkantyús táncos után ki legyen a vendégünk. A legtöbben Pál István „Szalonnát”, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetőjét, Liszt Ferenc-díjas prímást szerették volna élőben látni és hallani, aki elfogadta meghívásunkat – mondta el lapunknak Pitlik Tamás, a Prima Volta zenekar tagja, a program egyik szervezője.

A bemutató és a beszélgetés után is érdemes maradni, ugyanis ekkor kezdődik a táncház Pitlik-Sipos Eszter és Tóth Bence vezetésével. Segítségükkel azok is elleshetik az alapokat, akik korábban még nem táncoltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában