Baktalórántháza, Csenger

2024.03.31. 13:15

Akan bontogatja a szárnyait

Amatőrként jutott a zeneiskolások közé a tehetségkutató verseny döntőjébe.

L. Tóth Lajos

Akan, azaz Osztolykán Alex gitározik is

Forrás: Fotó: Kákos Dávid

A csengeri közönség a Csak! Fesztiválról és az almafesztiválról is ismerheti a 19 éves Osztolykán Alexet, akinek Akan a művészneve. A közelmúltban bekerült a szegedi tehetségkutató versenyébe, ami azért is nagyszerű eredmény, mert amatőrként jutott a zeneiskolások közé. 

– Kiskoromban szerették volna, hogy zenéljek, de bennem nem buzgott ilyen vágy. Teltek az évek a csengeri általános iskolában, és amint azt elvégeztem, egyre komolyabban érdekelt a zene. Előbb énekeltem, utána ismerkedtem meg a gitározással. Leginkább akkor mélyedtem el benne, amikor középiskolás lettem Baktalórántházán, a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban. A hely és a társaság nagyon tetszett a kollégiumban. A csoportvezetőm, Ignáczy Zsolt tanár úr egy csoportfoglalkozáson kérdezett rá, hogy van-e valaki, aki szeretne, vagy akár tud zenélni? Én utoljára tettem fel a kezem, hisz mindig is szerény gyerek voltam. Végül a tanárommal együtt négyen maradtunk. Egy bandát alakítottunk VayRock zenekar néven. Csengerben először a Csak! Fesztiválon léptem fel, ami meghozta lakóhelyemen is a fényt: felfigyeltek rám és sokat segítettek, fellépéseket is szerveztek nekem. Nemrég jelent meg a legelső albumom, a szerelmes, szakítós Viktória Album. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában