Riasztás

2024.03.24. 14:11

Villámlás, erős szél, jégeső - Riasztást adtak ki Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére

Nem lesz hiány csapadékban, és viharos erejű szelekben sem - írta a Ripost.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a HungaroMet a mai napra, több vármegyére is: a zivatar miatt - ahol az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat - összesen hét vármegyére adtak ki figyelmeztetést, míg Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye az erős széllökések miatt is riasztást kapott 

- írta a Ripost.

Fotó: met.hu / Országos Meteorológiai Szolgálat

A Köpönyeg előrejelzésében továbbá azt írják, hajnalig még eshet az eső, majd a viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására csökkenni fog a felhőzet, ugyanakkor záporok egész nap előfordulhatnak. 9 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, kicsi lesz az esély a csapadékra. Az ÉNy-i szél a nap első felében még erős lesz, mialatt reggel 2, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden a derűs délelőttöt követően délután megnövekszik a felhőzet, de estig nem lesz csapadék. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, és 14-15 fok köré melegszik a levegő.

Szerdán változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég. Délutántól, estétől kisebb eső kialakulhat. A déli szél élénk marad, mialatt a levegő 14-20 fok közé melegszik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában