Nyíregyháza

2024.04.21. 09:05

A pillanat varázsa a textilszobrász szemével

A nyíregyházi közönség négy évvel ezelőtt már nagy érdeklődéssel fogadta a Kisvárdán élő művész alkotásait.

M. Magyar László

Sz. Nagy Tímea

Sz. Nagy Tímea textilszobrász A pillanat varázsa című önálló kiállítását nyitják meg 2024. április 23-án 17 órától Nyíregyházán a Váci Mihály Kulturális Központban. Köszöntőt mond dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere, közreműködnek a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozatának gitár tanszakos növendékei.

A nyíregyházi közönség négy évvel ezelőtt már nagy érdeklődéssel fogadta a Kisvárdán élő művész alkotásait. A mostani tárlaton – ahogyan a címe is mutatja –, a pillanat megélését, élményét igyekszik megosztani az alkotások készítője. Hangsúlyt kapnak a különféle természetes és mesterséges anyagok, amelyek egymásba fonódásai izgalmas textúrákat hoznak létre, a színek finom játékával szimbiózist alkotva.

Az alkotás pillanatának élménye csak a kezdet…– vallja a művész, számára a végső cél a kiteljesedés, a pillanat varázsának mindennapi megélése. Természetesen az érzés csak akkor teljes, ha ezt az élményt vizuálisan átadhatja a közönségnek. A kiállított alkotásokat meg is lehet majd vásárolni. A tárlat 2024. május 23-ig látható és díjmentesen látogatható.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában