Fehérgyarmat

2024.04.30. 15:19

„Az európai egyesült államok víziója elfogadhatatlan”

L. Tóth Lajos

Dr. Tilki Attila a hétvégén Rómában a CEI (Közép-Európai Kezdeményezések) ülésén vett részt a magyar delegáció vezetőjeként

Fotó: dr. Tilki Attila közösségi oldala

Magyarország 2004. május 1-je óta az Európai Unió teljes jogú tagja. A több évig tartó csatlakozási tárgyalások lezárulta után a csatlakozási szerződést Athénban írták alá 20 esztendeje.

– Akkor ezt a lépést meg kellett hozni – nyomatékosította dr. Tilki Attila, a fehérgyarmati illetőségű országgyűlési képviselő. – Az idő gazdasági szempontból igazolta a csatlakozás helyességét, létjogosultságát. Viszont ahogy most működik az Európai Unió, az egyértelmű csalódás. A nemzetállamok megszüntetése a cél, az európai egyesült államok víziója elfogadhatatlan. Jogállami eljárások mögé bújtatnak rejtett politikai támadásokat a másként gondolkodók (Magyarország) ellen. Változtatásra van szükség. Az Európai Unió csakis akkor lehet sikeres, ha a kontinens polgárainak érdekeit tartja szem előtt, nem pedig a háborúpárti hatalmi elit elképzeléseit akarja megvalósítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában