Állatpark

2024.04.10. 08:00

Hamarosan beköszönt a jégkorszak az állatparkban

Szon.hu

Különleges látványelemek várják majd a látogatókat

Fotó: Magyar Építők

 Tavasszal vehetik birtokba az állatok a Nyíregyházi Állatpark 2021 óta készülő, új attrakcióját, a Jégkorszak Interaktív Állatbemutatót. A komplexum a sarkkörök állatvilágába kalauzolja majd el a látogatókat, méghozzá több mint tízezer négyzetméteren – számolt be a hírről a Magyar Építők. Hozzátették, a létesítmény külső és belső terekben is bemutatja majd interaktív elemek segítségével a jeges égövi állatok életét, a jégkorszak kialakulásának okait és következményeit, valamint a jégkorszaki természet hangulatát.

A kivitelezésben már a második és a harmadik ütem munkálatain dolgoznak a szakemberek. Az összetett felületek, kiszolgáló utak, a park és a gyalogosforgalomra kijelölt térkőburkolatok jelenleg is készülnek. Már tesztelték a flume ride (a mesterséges, szurdokban folyó, kis csónakkal járható patak) pályát is, melynek kivitelezése jelentette a szakembereknek a legnagyobb kihívást. A csónakkal végigevezhető, acélszerkezetekből összeállított, a magasan is vezetett vízcsatorna az épületeken is áthalad.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában