Nyíregyháza

2024.04.18. 19:12

Kultúra a toborzás jegyében

A honvédelem és a hazaszeretet fontosságára irányították rá a figyelmet a fellépők.

Szon.hu

Kultúra a toborzás jegyében

Fotó: Sipeki Péter

Zsúfolásig megtelt a Nyíregyházi Egyetem Kodály-terme csütörtök délután. Tavaszi zsibongásra, egyfajta kulturális toborzórendezvényre várta a meghívottakat a szervező MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred, a Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ, valamint a Magyar Huszár Alapítvány. A program célja a honvédség megjelenítése és társadalmi szerepének megerősítése, a városi és megyei hivatalok, szervezetek, intézmények, nagyobb régiós munkaadók tájékoztatása a tartalékos katonák foglalkoztatásának előnyeiről.

Bemutatók, kiállítás

A rendezvény másik, nem titkolt szándéka a toborzás, a honvédség létszámának növelése, a szolgálati formák, ösztöndíj programok bemutatása, megismertetése volt. A honvédelem és a hazaszeretet fontosságára rendhagyó módon kulturális műsorral irányították rá a figyelmet. Koncertet adott a Honvéd Férfikar és fellépett a Szabolcs Néptáncegyüttes.

A színpadi produkciók előtt és után toborzópont, fegyverzeti, egyenruha- és VR-bemutató, hadtörténeti tárlat, katonai és huszáregyenruhák kiállítása várta az érdeklődőket, akik bepillantást nyerhettek a Mikecz Kálmán Honvéd Kollégium mindennapjaiba. A vendégeket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter köszöntötték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában