Nyíregyháza

2024.05.25. 15:30

Bringa Piknik immár hetedszer

Egyre népszerűbb a kerékpározást népszerűsítő program. Bringa Piknik: két keréken Tokajig és vissza.

Száraz Anita

Bringa Piknik: ezúttal is sokan indultak el Nyíregyházáról Tokajba

Forrás: Kelet-Magyarország

Fotó: Sipeki Péter

Bár a Bringa Piknik hivatalos rajtja szombaton 9.37-kor volt, már fél kilenc körül is viszonylag  sokan voltak a Kossuth téren, akik ellenőrizték a biciklijüket, a kulacsukat, s akik félve tekintgettek az égre: borult volt az ég, s félő volt, az eső elronthatja a biciklisek kedvét. Ám az időjárás is belátta: nincs értelme ujjat húzni a tömeggel, s a induláshoz közeledve a napsütés vette át a főszerepet. Így ideális körülmények között vághattak neki a résztvevők az útnak: voltak, akik az oda-vissza távot választották, és olyanok is, akik felmérve az állóképességüket, már az indulás előtt eldöntötték: a kerékpárút helyett a vasutat választják, s vonattal jönnek haza.

 

Bringa, Tokaj, Nyíregyháza
Bringa Piknik: jó időben kiváló program a kerekezés
Fotó: Sipeki Péter / Forrás:  Kelet-Magyarország

Bringa Piknik: egyre népszerűbb

A Bringa Piknik nyitóévében, 2018-ban közel ezer résztvevő indult el a Nyíregyháza és Tokaj közötti túrára, azóta pedig hagyománnyá vált a május végi rendezvény, ami egyre népszerűbb: tavaly több mint kétezren pattantak kerékpárra, hogy letekerjék a távot. 
A három frissítőponton – Nyírteleken, Tiszanagyfaluban és Rakamazon – a bicajosok pihenhettek, de ásványvíz, gyümölcs és pogácsa is várta őket. A Fesztiválkatlanba érkezőket zenés-táncos fellépők fogadták, de a program jótékonysági célokat is szolgált: akik a több mint 30 kilométeres tekerés után – és előtt – vállaltak még egy spinning órát, a beteg gyerekeket segítő Rehab Világot támogatták. Az idén egy plusz lehetőséggel is bővült a program: azok, akiknek volt erejük, megkerülhették a Tokaji hegyet, Bodrogkeresztúron és Tarcalon két pincészet jelentett nekik pihenőpontokat. 

Munka után kerekeznek

Kovácsné Papp Mária örökmozgó kisfia, a 8 éves Ákos miatt sokat biciklizik, ez már a 3. Bringa Piknikük volt. – Óriási a mozgásigénye, nagyon szeret úszni, és gyakran előfordul, hogy amikor munka után hazaérek, akkor kell még két kerékre pattannunk. Szinte minden közösségi sporteseményen ott vagyunk, legutóbb május 1-én próbáltuk ki a legkülönfélébb sportágakat a Continental Arénában – mesélte a nyíregyházi édesanya, aki mint mondta, örül annak, hogy Ákos nem a számítógép vagy a tévé előtt ülve tölti az idejét, hanem a szabadban, sok mozgással. – Mi csak Tokajig tekerünk, visszafelé már vonattal jövünk. A Fesztiválkatlan a cél, ott megnézzük a programokat, a városban pedig  eszünk egy finom lángost. Ez egy egésznapos kikapcsolódás, az eddigieket nagyon élveztük, s biztos vagyok benne, hogy ezúttal is jól érezzük majd magunkat – mondta lapunknak a rajt előtt.

Az életük szerves része

Az indulásra várva sokaknak feltűnhetett kilenc csinos hölgy, akik egyenpólóban álltak a biciklijük mellett – nos, mielőtt nekivágtak a túrának, színpadra léptek, s latin fitnesszel melegítették be az indulókat és persze magukat. Többen közülük már Nyíregyházára is kerékpárral érkeztek Kemecséről, jócskán megtoldva ezzel a távot. Megtudtuk, néhányan valamennyi Bringa Pikniken részt vettek, a sport és a mozgás mindannyiuk életének szerves része. Soósné Resán Ágota lapunknak elmondta, nagyon szeretnek biciklizni, évente legalább kétszer eltekernek Tokajba és vissza. – Megvárjuk, amíg mindenki elindul, mert nem szeretünk tömegben biciklizni. A saját tempónkban haladunk, megállunk a frissítőpontokon, ott kicsit megpihenünk, és megyünk tovább. Élvezzük a jó időt, a friss levegőt és hogy együtt lehetünk – tette hozzá.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában