Sajtótájékoztató

2024.05.23. 16:30

Központi szerepet játszik a civil lakosság

Szon.hu

A Nyírségi Civil Kontroll és Jogvédő Iroda sajtótájékoztató keretein belül ismertette terveit a vármegyei önkormányzati választásokkal kapcsolatban csütörtök délelőtt a megyeháza előtt, Nyíregyházán. A szervezet vezetője, Orosz Mihály Zoltán elmondta: céljuk egy saját frakció kialakítása. 

– Úgy látjuk, elsősorban a civil szervezetek erősítésében kell gondolkodni. Amennyiben ezek erőteljesen vannak jelen, akkor az egész vármegye hasznát veheti ezeknek a szervezeteknek – hangsúlyozta a képviselő és még elmondta: a civilek másképp gondolkodnak, éppen ezért egy olyan alternatívát szeretne a Jogvédő Iroda felállítani, amely az együttműködésen alapszik és a lakosság problémáinak megoldására fekteti a hangsúlyt. Orosz Mihály Zoltán közölte: tervük, hogy minél jobban bevonják a nyilvánosságot a közügyi kérdésekbe. 

– Azt akarjuk, hogy minden közérdekű adat elérhető legyen majd a lakosság számára. A céljaink között szerepel még a rászorulók és az adakozók közötti híd kialakítása – ismertette a képviselő. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában