Két óra, 26 szám

2019.05.29. 14:46

Az utolsó ZIG Singers-koncert

A Rózsakert Szabadtéri Színpadon lép fel a ZIG Singers – ez lesz az utolsó koncertjük.

A Zrínyi Ilona Gimnázium hírnevét 14 éven át öregbítette a ZIG Singers. Az iskola kórusa kezdetben csak az épület falai között szerzett örömet az éneklőknek és a hallgatóságnak, később a városi és megyei rendezvények rendszeres fellépője lett, majd országos tehetségkutatókon is megmutatták magukat a fiatalok, akiket dr. Bánhidiné Maróti Magdolna kovácsolt csapattá. Öt évvel ezelőtt, hosszú szünet után a kórus ismét összeállt, és egy egész estés koncertet adtak: a bujtosi csarnokban hatvan énekes lépett színpadra zenekari kísérettel, a koncert repertoárja az énekkar teljes működését felölelte.

A gimnázium centenáriumi évében, 2017 decemberében újra összeállt a kórus, és dupla koncertet adott a Váci Mihály Kulturális Központban – június 8-án fél kilenctől pedig ismét jön egy koncert, de immár az utolsó.

Igazi öröm a munka

– Két évvel ezelőtt dr. Kovács Ferenc polgármester meg­ígérte, hogy a ZIG Singers felléphet a megújult szabadtéri színpadon, a kórustagok pedig ezt nem felejtették el, és elhatározták: megszervezik a koncertet. Családanyák, családapák, akik dolgoznak, gyereket nevelnek, de fontosnak tartják, hogy a próbákra az ország minden pontjáról is eljöjjenek Nyíregyházára – minden elismerés megilleti őket ezért. Azt kell mondanom, jobban énekelnek, mint bármikor, hiszen kiforrott a hangjuk, a társaság nagyon jól összecsiszolódott, a repertoárban pedig olyan dalok szerepelnek, amelyeket mindannyian jól ismernek. És talán az is egy pluszmotivációt jelent, hogy tudják, tudjuk: ez lesz az utolsó közös fellépésünk, így mindenki nagyon odateszi magát. A próbák jó hangulatban telnek, igazi öröm a munka – mondja dr. Bánhidiné Maróti Magdolna, a kórus vezetője, aki a műsor részleteiről is beszélt.

Két óra, 26 szám

– A kétszer egyórás koncerten összesen 26 dalt adunk elő, természetesen azokat, amelyeket nem csak mi, de a közönség is nagyon szeret. Több mix is lesz: az egyikben a Mexikó, a Kansas City és a Mama Loo szerepel, egy másikban ABBA-dalokat válogattunk össze, de Neoton-slágerek is felcsendülnek.

Vannak olyan számok, amelyek különösen fontosak voltak a kórus életében: vagy azért, mert a kezdetekre emlékeztetnek bennünket, vagy azért, mert például Ki mit tud?-on énekeltük és jó élményként őrizzük őket – ezeket sem hagyjuk ki, így hallhatják a nézők a Proud Maryt, a Like a Prayer-t, a Happy Day-t, a Let the Sunhine int, a We Are the Worldöt, a Part Time Lovert vagy a Joyfult is. A dalokat élő zenei kísérettel adjuk elő, a zenekart Horányi Tamás, Racskó Tibor, Csernák Tibor, Turcsán András, dr. Csiky Nándor, Bartus Zoltán és Olajos Gábor alkotják – mondta el a kórus vezetője, és hozzátette: köszönettel tartoznak a Zrínyi Ilona Gimnáziumnak, ahol a próbákat tarthatják, de ő személy szerint azoknak a kórustagoknak is nagyon hálás, akik amellett, hogy rendszeresen ideutaznak a próbákra, a szervezésből is kiveszik a részüket.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában