kórus

2019.05.10. 17:51

Egész nap zengett az ének a Kodályban

Ezernyi tehetség csillogtathatta meg énektudását május 10-én a tizennegyedik alkalommal megrendezett Éneklő Ifjúság Megyei Kórustalálkozón.

dav

A Nyitnikék Gyermekkar előadása nyitotta meg a Kodály Zoltán Általános Iskola és a Nyíregyházi Cantemus Kórus közös szervezésében létrehozott zenei rendezvényt. A résztvevő énekkarok szakértő zsűri előtt mutatkozhattak be – voltak, akik minősítést is kértek.

– A Kodály Zoltán Általános Iskolának ez egy hagyományos, évről-évre visszatérő, kiemelt programja, melyre várjuk a megye kórusait egy közös éneklésre, megmérettetésre és színpadi szereplésre – mondta el Baloghné Németh Szilvia iskolaigazgató. – Reméljük, hogy a találkozó megerősíti őket abban, hogy továbbra is énekeljenek, szeressék a kórusmunkát és kitartóak legyenek, hogy egy év múlva újra találkozhassunk.

A rendezvényen egész nap, délelőtt és délután is folyamatosan szerepeltek kórusok. A nyíregyházi iskolák énekkarai mellett Újfehértó, Fehérgyarmat és Nyírbátor zenekedvelő diákjai is bemutatkoztak. A találkozó ideje alatt összesen 927 gyerek állhatott színpadra.

– Ha valaki ellátogat iskolánkba, tapasztalhatja, hogy mindig kiszűrődik a zene valahonnan – tette hozzá Baloghné Németh Szilvia. – A találkozó a kórustagok létszámát tekintve is egy kiemelt eseményünk, illetve ilyenkor a közös éneklés és munka a gyümölcsét aratjuk le.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában