rímfaragvány

2019.05.17. 09:46

Rímfaragó játékra is hívta az ifjú közönséget Varró Dániel

A „hírnevéhez méltóan” egy rendkívül vidám, lebilincselő előadást tartott kedden a sényői Kölcsey Ferenc ÁMK Könyvtárában Varró Dániel József Attila-díjas költő, műfordító a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer közreműködésének köszönhetően.

Varró Dániel a költeményeiből, a meséiből olvasott fel a gyermekeknek, rímfaragó játékra hívta a közönséget, megidézett vadállatokat, madarakat, autómárkákat – mindezeket a költészet nyelvén. Gyermekkori élményeiről is mesélt, hogyan lépett a rímfaragás rögös útjára, és milyen ihletet merített az őt körülvevő világ történéseiből és a belőlük fakadó érzésekből.

A hallgatóság „benne volt” a játékban, sok nevetés és élénk figyelem kísérte az előadást. A rendezvény végén kérdések feltevésére is nyílt lehetőség, melyet a költő – stílusához híven – roppant szórakoztatóan válaszolt meg. A gyermekek egy fantasztikus órát tölthettek el Varró Dániellel.

KM

Borítókép: A gyermekek számára nagy élmény volt látni és hallgatni Varró Dánielt | Fotó: sényői könyvtár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában