Helyi kultúra

2019.07.02. 12:15

Díjak és zenés darabok a záróünnepségen

A tizenkét verseny­előadás mellett tizenegy versenyen kívüli színházi darab, koncertek, előadói estek, báb­előadások és a már hagyományos hallgatói minifesztivál szerepelt a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiváljának idei programjában.

A kisvárdai közönség a zárónapon láthatta Jantyik Zsolt, Jantyik Csaba és a PG Csoport Ezüstbojtár című előadását

Fotó: Sipeki Péter

A színházi seregszemlének ezúttal is a Művészetek Háza, a Bagolyvár szabadtéri színpada és a zsinagóga adott otthont, a koncerteket és az előadóesteket a főtéren és a Szent László utcában felállított színpadokon, illetve a Coffee Tea Areában rendezték.

Múlt, jelen és jövő

A nemzetközi fesztivál szombaton 18 órától a díjátadásokkal, majd Jantyik Zsolt, Jantyik Csaba és a PG Csoport Ezüstbojtár című előadásával zárult.

Pataki András, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, dr. Ragány Misa, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előadó-művészeti főosztályának vezetője és Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere ünnepi beszédeikben méltatták a rendezvény 31 éves múltját, jelenét és lehetséges jövőjét, a valaha itt játszott hazai és határon túli színészeket, a közönség lelkesedését és azt a „különleges erőt és összetartást”, ami a kisvárdai fesztivált összefogja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában