Új Szpari-Himnusz!

2019.08.07. 17:00

Klubindulót rittyentett a Karmapirin (videóval)

A nyíregyházi zenekar, a Karmapirin új Szpari-indulója szerdán csendül fel először a stadionban a bajnoki előtt.

Szokatlan kéréssel keresték meg a tavaszi szezon hajrájában a Karmapirin zenekart. A tradicionális klub, a Nyíregyháza Spartacus részéről merült fel az igény: vadonatúj indulót szerettek volna komponáltatni. Nyitott ajtón kopogtattak, a kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményeket, „karmatikus rockot” játszó együttes vállalta, hogy eleget tesz a kihívásnak.

Cirkusz és Madárka

– Az volt az izgalmas benne, hogy korábban még ilyet nem csináltunk. Olyan indulót szerettünk volna alkotni, ami nemcsak a felnőtt futballcsapatnak szól, hanem az utánpótlásnak és az egész Szpari-családnak – említette a Karmapirin énekese, Szakos Andrea. A tiszavasvári hölgy a Megasztár hatodik szériájának legvégén Radics Gigivel párbajozott a győzelemért, és az előkelő második helyet szerezte meg. Mellette Király István (gitárok), Balázs Béla (basszusok) és Zombor Szabolcs (dobok) tagja a Karmapirinnek, amely a Kowalsky meg a Vega, a Supernem és a Tátrai Band produkciók hivatalos előzenekara is volt, szerepeltek a Magyar Rádió MR2 Akusztik című műsorában, az A38 hajón rögzített koncertjüket közvetítette a Petőfi TV, Nyíregyháza városát reprezentálták a budapesti Magyar Dal Napja elnevezésű rendezvényen, koncerteznek az ország különböző klubjaiban és fesztiváljain, mindemellett pedig a határon túli fesztiválok és klubok rendszeres fellépőinek számítanak.

Szakos Andrea, Zombor Szabolcs, Király István és Balázs Béla alkotja a Karmapirint | Fotók: Kenéz Ica

A tavalyelőtt megjelent Cirkusz című nagylemezükkel még nyilvánosabb porondra léptek ki (a bemutatóturnéjukon több mint hatvan helyen jártak), májusban pedig a budapesti GrundRecords gondozásában megjelent a második albumuk, a Madárka (e hét végén a lemezbemutató huszadik állomásához érkeznek). Szerdán a fél hatkor kezdődő Nyíregyháza Spartacus–Dorog labdarúgó-mérkőzés előtt mutatják be először az új indulót.

– Rengeteget beszélgettünk arról, hogy milyen legyen a dal. Az volt a kérés, hogy ne legyen hosszabb két és fél percnél, ebbe sűrítettük bele a balladaszerű dallamvilágot. Nyilván sok klubhimnuszt hallgattunk meg, és arra a következtetésre jutottunk, hogy nincs két egyforma szerzemény. Mind a négyen hozzátettünk valamit, és a munka minden fázisát megmutattuk a megrendelőknek. A drukkereket és a tornászlányokat is bevontuk az alkalmi vokálba, és a szurkolói rigmusokat is beszerkesztettük az indulóba, amit nyíregyházi hang­stúdióban rögzítettünk. Eddig pozitív visszajelzéseket kaptunk. Reméljük, hogy elnyeri a közönség tetszését is.

Ladányi Tóth Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában