Helyi kultúra

2019.08.22. 12:37

Olykor úti élmények, olykor a galaxis ihleti

A 85 esztendős nyírbátori festő a Colosseumot és az Eiffel-tornyot is vászonra vitte már.

Simics Lajos a tárlatmegnyitón

Forrás: egyesület

Egyik tagtársuk, Simics Lajos festménykiállítását csodálták meg nemrégiben a város kulturális központjában a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete Nyírbátor tagjai.

Simics Lajos a tárlatmegnyitón
Fotó: egyesület

 

A 85 esztendős alkotó végzettsége szerint építész, aktív korában az építőiparban tevékenykedett. A festészet már fiatal korában vonzotta, rengeteg szakirodalmat olvasott, illetve olvas a különféle művészeti irányzatok, kifejezésmódok témakörében.

A legtöbb festményét a nyugdíjba vonulása után készítette, ezek között találni csendéleteket, tájképeket, utazásai során gyűjtött emlékképeket, így került vászonra például a római Colosseum, a párizsi Eiffel-torony, a nagykárolyi Károlyi-kastély, szeretett városának, Nyírbátornak minden történelmi nevezetessége, az itt működő gyárak, üzemek, középületek.

A csodálatos világegyetem

Simics Lajos tárlata nem csupán hazánk, Európa és Ázsia, hanem – másik kedvenc témájához nyúlva – a galaxis csodálatos világába is elkalauzolta az érdeklődőket. A szobrászatot is felhasználja gondolatainak kifejezésére, erről egy korábbi kiállításán győződtünk meg. Kívánjuk, hogy Lajos még sok-sok éven át őrizze meg jó egészségét, alkotókedvét, és számos szép alkotással örvendeztessen meg bennünket a jövőben is.

- Tóth Árpádné, az egyesület elnöke -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában