Tiszadob

2019.08.23. 17:10

Tiszadobon is barangoltak

Megyei kiránduláson jártak a Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület tagjai.

Az egyesület tagjai a tiszadobi Andrássy-kastélynál | Fotó: Kazai Béla

A Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület harmincfős csapata azzal a céllal kerekedett fel a közelmúltban, hogy megismerkedjen a megye szépségeivel, értékeivel.

Színvonalas kalauzolás

– Meglátogattuk a tiszalöki vízi erőművet, a tiszadadai KUL-turán a helytörténeti gyűjteményt, a Holló László Emlékház és Galériát, Till Aran szoborgyűjteményét és a székelykaput. Kovács Géza, a település „mindenese” színvonalas kalauzolása gazdagította az élményt – számolt be a történtekről dr. Bihari Albertné alapító titkár, a kirándulás szervezője. Hozzáfűzte: – Tiszadobon a patinás Andrássy-kastély mellett a Helytörténeti Gyűjtemények Házát, a Réti Mátyás Falumúzeumot, a Tubus-torony magtárépületet és a tiszai pontonhidat is megnéztük. Oláh Károlyné volt az „idegenvezető”.

Az egyesület tagjai a tiszadobi Andrássy-kastélynál | Fotó: Kazai Béla

Előzőleg az egyesület ötven­fős tagsága a Sátoraljaújhely–Széphalom–Borsi–Nagytárkány–Dobóruszka–Lelesz–Nagykapos–Szelmenc útvonalon kirándult. Az irodalmi és történelmi nevezetességek megtekintését Abonyiné Antal Anna és Illyés Péter szavalata színesítette.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában