A tengernél is őrzik a hagyományt!

2019.08.31. 10:27

Videó: Félmillióan kattintottak rá, ahogy a Szabolcs Néptáncegyüttes a tengerben ropta!

Hatalmas sikert aratott az egyik spontán produkciójával a Szabolcs Néptáncegyüttes a világhálón.

A Szabolcs Néptáncegyüttes a közelmúltban az olaszországi Jesolóban járt, és ha már ott voltak, a tengerben is táncoltak a fiúk. Mindezt videóra rögzítették, a felvételt pedig közzétették a Facebook-oldalukon.

Mindössze pár percig ropták, de a látvány olyannyira tetszett az embereknek, hogy eddig több mint félmillióan kattintottak rá, és több mint hatezren osztották meg az üzenőfalukon.

Őrzik a hagyományt

Sokan írtak hozzászólást is, biztatták őket, gratuláltak, vagy azt írták, hogy „fantasztikus kis előadás” volt.

Az együttes 1957-ben alakult Dalanics György, a „csizmás tanító” vezetésével. A formáció egyesületi formában működik, több gyermek- és egy nyugdíjascsoportot is fenntart a felnőtt táncosok társulata mellett.

Ágoston Ildikó, a Szabolcs Néptánc Egyesület elnöke korábban a Kelet-Magyaroszágban elmondta:

– Őrizzük a hagyományokat, a magyar népi kultúrát ápoljuk, az utóbbi tíz évben a Nyíregyházához kötődő tirpákság kultúráját tartjuk elsődlegesen szem előtt. Számtalan díjunk van, bejártuk Európát és a fél világot, hazai és külföldi nemzetközi fesztiválokon vettünk részt. Az együttes sikerét mégis az mutatja, hogy ez a közösség több mint száz taggal működik most is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában