énekeltek vajon?

2019.09.09. 15:29

Vonzza Tivadar a Cantemus-családot

A Cantemus-tábor összes résztvevője kikapcsolódott és feltöltődött a tivadari miliőben.

Hosszú évtizedek óta tölti be a szerepét a Cantemus-tábor, ahol a világszerte ismert kórus tagjai ellazulhatnak.

Ideális helyszín

– Már 1975-ben egy kisebb csoporttal Vásárosnaményban kipróbáltuk, hogy milyen is az élet a Tisza partján. Azóta minden évben a végzős diákokkal sátortábort vertünk a Tisza és a Szamos összefolyásánál. Amikor már két­osztálynyi ember volt együtt, közel 50 táborozóval átköltözünk a közeli kempingbe.

De mivel az egyre zajosabbá vált, úgy döntöttünk, hogy keresünk egy csendesebb helyet – fejtegette Szabó Dénes karnagy, a nemzet művésze. – Eljutottunk Kisar régi gátőrházához és az ottani kempingbe. A következő években mindig odajártunk, és természetesen a tivadari homokos Tisza-parton töltöttük az időt. Volt hajnali és éjszakai fürdőzés is.

Közben örömünkre felépült a reformátusok szép üdülőközpontja, és megismerve a helyszínt, eszünkbe jutott, hogy nagyobb csoporttal is eljöhetnénk. Már nemcsak néhány napos felüdülésnek, hanem egy komoly szakmai tábornak is otthona lehetne. Tizenkét éve voltunk itt először, és minden második évben visszajárunk.

Olyan szépnek és jónak találtuk a körülményeket (a kis református templomot, az egyházszeretők befogadását, a falu csendjét, a Tisza-part szépséges homokját), hogy úgy döntöttünk: nem hagyjuk el Tivadart. Danó Sándor polgármester és a hivatala mindenben segít bennünket. A barátság és a szeretet, amit itt tapasztalunk, csak erősít bennünket abban, hogy Tivadar számunkra az egyik legkedvesebb és legjobb hely.

Garantáltan visszatérnek

A Cantemus Gyermekkar augusztus 14–25-ig a Fülöp-szigeteki és szingapúri fesztiválok felkéréseinek tett eleget, mégis 26-án reggel, egyetlen rövid, otthon töltött éjszaka után a kiutazók fele várta az újra elkészített bőröndjével a tivadari különbuszt. Az énekkari tagok közül vannak, akik már több éve résztvevői a tábornak.

– A fáradalmakat munkával kipihenni ez a legalkalmasabb táborhely, mivel itt béke, biztonság és szeretet vesz körül bennünket. Olyan jól éreztük magunkat most is, hogy garantáltan visszajövünk legközelebb is – ígérte Szabó Dénes, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenepedagógus, kórusvezető.

- Barasevich Márta -


Megszerette a kis falut

„Ez a tábor számunkra lelki feltöltődés, ahol a munka mellett kipihenhetjük magunkat a szép táj segítségével.” (L. Laura) „Két éve vettem részt először a Cantemus-táborban. Azelőtt sose jártam Tivadaron, de rögtön megszerettem ezt a kis falut. Lenyűgözött a hely szépsége és a lakosok közvetlen segítőkészsége.” (S. Kata) „Szerintem minden énekkarosnak részt kéne vennie ebben a táborban, és garantált, hogy két év múlva is jelentkezni fognak.” (L. Zsanett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában