Rock

2019.10.10. 08:20

Új lemezzel rukkolt elő a Hungarica zenekar

Mindegyik után annyit tudtam csak mondani, hogy jó, de nem ezzel lesznek a szememben halhatatlanok. Éppen ezért vettem kézbe kicsit félve a Hungarica új, Blitzkrieg című lemezét, melyet három év kihagyás után készítettek el. A lelkem mélyén reméltem, hogy ők nem tompultak el, hiszen a koncertjeiken igencsak ütősnek bizonyultak.

Nem kellett csalódnom. Feszes rockzene, ami nem csupán hangtapéta egy billiárdjátszmához, hanem az érző és gondolkodó hallgatót is megérinti. Hagyományokat tisztelő és ápoló zenekarként a saját hagyományaihoz is hű maradt.

A jól bevált recepten, miszerint egy robusztus, óramű pontosságú basszus-dob alapra kesernyésen fémes, tömör gitárszólam épül, nem változtattak, de nem is volt érdemes, hiszen jelen esetben is telitalálatra sikerült. Nem a tagok egyéni virtuózkodása, hanem az összkép a zenekar erőssége. Ennek ellenére kihallatszik az egyes tagok egyénisége.

Kiss Dániel dobosoktól szokatlan nyugalommal hozza a ritmust, amit tovább erősítenek Preidl Barnabás sziklaszilárdságú basszusmenetei. Mentes Norbert sallangoktól mentes játékát közel három évtizede ismerheti a hazai rock közönsége. Most is hozza a megszokott formát. A koronát a műre Fábián Zoltán hiteles előadása teszi fel.

Bátran merem ajánlani a lemezt mindenkinek, rajongóktól kezdve az egyszerű rockzene iránt érdeklődőkig. Az album vinyl kiadása pedig igazi csemege.

Dessewffy Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában