Író-olvasó találkozó

2019.10.07. 16:52

Varró a villában

Író-olvasó találkozóra várják Varró Dániel rajongóit a Bencs-villába.

Varró Dániel

Fotó: Raffay Zsófi

Író-olvasó találkozóra várják Varró Dániel rajongóit a Bencs-villába.

Nyíregyháza. Amikor a (született) tehetség kéz a kézben a humorral rohamra indul, az átlagolvasó fehér zászlót lengetve megadja és átadja magát – méghozzá a szórakozásnak. Varró Dániel esetében sincs ez másként, a fiatal költőgeneráció kiemelkedő alkotójáért a kritika és a közönség egyaránt rajong.

Friss és modern

Jó hír a nyíregyházi olvasóknak, hogy október 15-én, kedden 17.30-tól a Bencs-villában találkozhatnak a forma és a paródia mesterével, aki számos műfajban megmutatta már a tehetségét, hiszen a versek mellett színdarabok és műfordítások fűződnek a nevéhez.

Munkássága utánozhatatlan stílust, frissességet és modernitást hozott a huszonegyedik század magyar irodalmába.

Csütörtök, a kisördög

Varró Dániel – aki első műveit 12 éves korában vetette papírra – versei és műfordításai már fiatal kora óta jelennek meg különböző folyóiratokban és irodalmi újságokban. Önálló kötetei közül az elsőt, a Bögre azúrt 1999-ben adták ki, a Túl a Maszat-hegyen című verses meseregénye 2003-ban került az olvasóközönség elé, míg a Szívdesszert 2007-ben. Gyermekének születése ihlette a negyedik, Akinek a lába hatos – Korszerű mondókák kisbabáknak című kötetét és folytatását, az Akinek a foga kijött – Még korszerűbb mondókák kevésbé kis babáknak címűt 2011-ben.

Felnőtteknek szóló verseskötete, a Mi lett hova? 2016-ban, az Aki szépen butáskodik című különleges apanapló 2018 tavaszán jelent meg. Még abban az évben kijött A szomjas troll, ami egy skandináv és kelta alapokon nyugvó verses mesefüzér, legfrissebb kötete pedig, a Csütörtök, a kisördög áprilisban látott napvilágot.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában